• Vv Rockanje neemt 3 belangrijke punten mee uit Oudenhoorn

 • De eerste selectie van Rockanje reisde wat eerder dan normaal af naar Oudenhoorn voor de wedstrijd tegen OHVV 1, gewoon om wat eerder op het veld te staan en om te wennen aan de omstandigheden. Daar de jongens van Rockanje altijd lekker kunnen trainen op het kunstgras, was het duidelijk door de trainer ingeprent dat er vandaag iets anders gevraagd zou worden. Mede door de vele afwezigen werd er gekozen voor een behouden speelwijze. Op de bank zat 1 verse wissel en 3 jongens van de o19 die al 90 minuten in de benen hadden. Uit de wandelgangen was al bekend geworden dat de personele problemen bij OHVV nog groter zouden zijn en dat bleek ook wel, er zat meer begeleiding dan wissels op de bank.
  Maar toen de wedstrijd begon was er weinig te zien van de problemen bij OHVV want ze kregen direct wat mogelijkheden maar deze gingen allemaal ver over of naast. Ja OHVV had het overwicht maar de echte kansen waren toch echt voor Rockanje. Het geloof was groot bij Rockanje want op vrijdagavond had het grootste gedeelte van de selectie een feestje gehad en na zo’n feestje is Sven Groenenboom altijd op zijn best. Dat bleek ook wel want hij scoorde tegen de verhoudingen in toch wel heel knap de 0-1, dit was in de 24e minuut op aangeven van Jasper Vermeer. Na deze 0-1 kwam Rockanje wat meer uit zijn schulp en kreeg het nog meer kleine mogelijkheden om de score uit te bouwen maar helaas waren de inzetten van Dennis Nijkamp en Niek Crince krachteloos. Tijdens de eerste helft waren er best wel wat flinke overtredingen maar deze waren volgens de scheidsrechter niet geel waardig, toch had hij er best een paar kunnen geven. Zo werd Dennis Nijkamp eigenlijk de wedstrijd uitgeschopt maar de kaart bleef op zak. Met eerlijkheid moet gezegd worden dat ook Rockanje wel een kaartje had verdient bij sommige verdedigende acties maar hij hield voor dat soort overtredingen de kaarten op zak. Maar vaak moet een scheidrechter dit later weer ergens compenseren, maar daarover later meer. OHVV wilde net voor de rust met alle macht de gelijkmaker maken maar de organisatie bij Rockanje kraakte en piepte wel maar begaf niet. Sterker nog het wist in de laatste minuut van de eerste helft de 0-2 te maken. Ditmaal was het Delano Diemers op aangeven van Niek Crince. Zo ga je toch met een heerlijk gevoel de kleedkamer in lijkt me.

  In de rust werd besloten om het iets anders aan te pakken om de geblesseerd geraakte Dennis Nijkamp toch zo lang mogelijk te laten staan, hij kwam achter de verdediging te staan. Deze omzettingen resulteerden eigenlijk direct aanvallend gezien grote mogelijkheden, Delano Diemers had tot tweemaal toe de 0-3 op zijn schoen maar helaas schoot hij bij de kansen op de keeper. En dan zie je het al gebeuren als je ze zelf niet afmaakt, dan doet de tegenstander het vaak wel. En zo gebeurde het dan ook , in plaats van de wedstrijd in het slot te gooien krijg je hem tegen. Omdat verdedigend de afstanden onderling te groot werden konden de slimme aanvallers van OHVV tussen de linies komen, hierdoor was er 1 moment dat er geen rugdekking geboden kon worden aan Garush Gabrieljan. In de 1 tegen 1 kon hij de aanvaller niet van het scoren van de 1-2 afhouden, de bal verdween in de korte hoek achter René vd Meiden. Toch richtte Rockanje zich toch weer prima op en kreeg het via Sven Groenenboom weer 2 grote kansen op de bevrijdende 1-3 maar ook deze inzetten werden door de keeper van OHVV gestopt. Het wedstrijdje werd mede door de vermoeidheid wat onvriendelijker, kleine irritante overtredingen werden nu direct bestraft met geel en er kwam vanaf OHVV kant steeds meer commentaar op de leiding. Dit resulteerde dan ook in een directe rode kaart voor praten maar zoals vorige week al bleek tegen 10 man wordt het spel van Rockanje niet beter. De jonge mannen van 2 en o19 kwamen er in de eindfase ook nog even in om de moegestreden Niek, Delano en Sven te vervangen. Hopende op de snelheid van deze jonge spelers maar helaas kwamen ze niet echt meer in stelling. In de laatste minuten werd het nog even onvriendelijk en was er een klein opstootje tussen Stony vd Berg en Cedric Beukelman, Stony was zijn schaduw van de wedstrijd waarschijnlijk een beetje zat geworden. Beide werden bestraft met geel en tot frustratie van OHVV was de vrijetrap ook nog eens voor Rockanje. Na dit akkefietje was de wedstrijd snel afgelopen en liepen de emoties bij de trainer van OHVV wat hoog op, best begrijpelijk maar Rockanje was gewoon onverzettelijk en super gedisciplineerd geweest in het verdedigende werk.

  Op naar volgende week, dan staat de inhaalwedstrijd uit tegen SCO op het programma.

  Rockanje, Rockanje dit was een overwinning zonder franje maar wel een hele lekkere.

  Opstelling: R. vd Meiden, G. Gabrieljan, C. Beukelman, M. Schruijer, T. Herkenraad, M. Poldervaart, D. Nijkamp, J. Vermeer, D. Diemers( L. Ouwendijk 66), S. Groenenboom( L. Sambre 80), N. Crince( R. Engel 66).