• Uitwaaien met JO8 & JO9

 • Uitwaaien met JO-8 & JO-9 (21 november 2020)

  YES we gaan lekker het strand op!!!

  Wel een geweldige opkomst, met maar liefst 24 kids gaan we lekker op het strand spelen. Gelukkig is het windkracht 5/6, en schijnt de zon achter de wolken. Perfect weer om lekker om het strand gek te gaan doen. Nou dat is gelukt!

  10.25 uur verzamelen bij 1e slag, bij aankomst van de eerste kinderen was het al duidelijk. Ze hebben er zin in. Wat een energie en geweldige chaos.

  Als schapenherders drijven de trainers de kids richting het strand… hopelijk zijn ze makke schaapjes als we ze straks weer inleveren bij de ouders!?
  Eenmaal aangekomen op het strand kregen de trainers vooral nieuwsgierige blikken ‘wat gaan we hier nou weer doen’.

  Nou, partijtje voetballen, frisbee gooien en hoepeltikkertje. Let op! Bij het laatste spel is kattenwacht niet toegestaan. Voor de ouders, vraag even bij je kind na wat kattenwacht is. Het was ook voor de trainers een leerzame ochtend 😊

  De teams zijn gemixt en we gaan starten. Nou de energie en geweldige chaos is er nog steeds. Fantastisch om te zien hoe de kids als een malle door het zand stuiven. Hoe zwaar dat is wordt pijnlijk duidelijk als een van de trainers, haar naam gaan we niet noemen, de tikker wordt….pfff ze ligt nu nog bij te komen, denk ik. 😉

  Het frisbeeën is ook een groot succes, met windkracht 5 over frisbeeën. Binnen 5 minuten liggen er 2 frisbees om het dak van Havana en 3 frisbees met kids in de duinen. Plan B wordt ingezet. Probeer de frisbee maar in de hoepel te werpen. Nog steeds erg lastig met een zijwindje, maar de kinderen genieten er van. Mooi om te zien hoe fanatiek de meeste zijn.

  Het derde spel is partijtje voetbal bij de houten doeltjes. Het veld is uitgezet en de hesjes uitgedeeld, perfect gedaan Anton! Alleen blijkt de energie van de kids groter dan het veldje. Dus al snel verdwijnen de pionen en is het veld zo groot als het gehele strand.

  De kinderen hadden zelf ook een spel bedacht…het heeft geen officiële naam, maar het zou kunnen heten ‘zandduin op, zandduin af’ of ‘hollen en rollen’. Benieuwd hoeveel zand er in jullie douche/bad heeft gelegen zaterdag.

  Tussendoor mocht er wat gegeten en gedronken worden. Gelukkig waren er al wat rode wangen en verwaaide kopjes te zien. Dus de verwachting was dat we de 24 kids terug moesten dragen…maar niets is minder waar.

  Na bijna 1,5 uur strandfestijn liepen we terug naar de parkeerplaats. De meeste kinderen konden dit nog rennend doen. Echt geweldig om te zien hoe leuk deze groep met elkaar omgaat. De drie teams mengen erg goed, en er wordt onderling veel gelachen!

  Eenmaal bij de parkeerplaats wacht er een lekker verrassing, oliebollen* en wat te drinken.
  EINDELIJK waren ze stil en zaten ze stil voor wel 5 minuten…
  * de oliebollen komen helemaal uit Zierikzee, of toch Groningen? Of was het toch gewoon uit Brielle bij de Hoofdwacht. Nou ja hoe dan ook , ze waren heerlijk. Patrick super goed geregeld.

  Al met al een geslaagde ochtend, zeker voor herhaling vatbaar is.

  Namens de trainers/leiders, kinderen bedankt dat jullie er waren en zo enthousiast meededen.