• Rockanje speelt gelijk tegen WCR

Zaterdag 27 januari stond de wedstrijd tegen de nummer 3 op het programma, van zeggen 1 van de best voetballende ploegen uit deze afdeling. Maar ook Rockanje kan met de juiste instelling prima voetballen en zo was het gelukkig deze zaterdag ook weer. Waarschijnlijk heeft het trainingskamp in Düsseldorf toch weer de juiste snaar geraakt bij de spelers leek het. WCR straalde wel uit van, we gaan dit varkentje wel even wassen maar al snel bleek dat Rockanje meer dan alleen met tegen houden bezig was. Zeker de eerste helft waren de grootste kansen voor Rockanje en wist het via Delano Diemers zelfs te scoren, maar helaas werd deze vanwege buitenspel afgekeurd. Niet veel later kreeg ook Sven Groenenboom een schietkans maar schoot deze op de boom van een keeper. WCR had wel het meeste de bal en werd ook een aantal keer gevaarlijk maar Rockanje was geen moment echt in de problemen, verdedigend stond het als een huis bij Rockanje. Natuurlijk moet bij deze vermeld worden dat Loek Bode een zeer solide indruk maakte, dit was na lange tijd zijn eerste wedstrijd terug in de hoofdmacht. Door het door griep afvallen van Michael Poldervaart was er een plekje vrij gekomen, hierdoor moest Dennis Nijkamp naar zijn minder favoriete 6 positie.
    Vlak voor de rust werd Rockanje nog 1 keer gevaarlijk maar de kanonskogel van Noah Kompagne spatte uiteen op de kruising.

De tweede helft gaf eigenlijk het zelfde spelbeeld, WCR veel aan de bal en Rockanje gevaarlijk in de omschakeling. Al snel in de tweede helft kreeg een speler van WCR zijn 2e gele kaart wegens commentaar op de leiding. Je zou zeggen dat Rockanje daar zijn voordeel mee zou doen maar dat was eigenlijk niet zo. De behendige aanvallers van WCR zochten nu veel vaker de 1 tegen 1 en hoopte op een overtreding maar gelukkig werden deze niet gevaarlijk.

Toch had Rockanje deze wedstrijd zomaar kunnen winnen en weer had Jasper Crince de Matchwinner kunnen worden maar met zijn o19 wedstrijd in de benen miste hij de kracht om de laatste kans van de wedstrijd binnen te schieten. Zo eindigde deze vermakelijke wedstrijd in een saaie 0-0. Gewoon een prima resultaat maar gezien de ranglijst een slechte, door de 2 gelijke spelen is Rockanje gezakt naar de 10e plek. Maar er moet hoop worden geput uit het vertoonde spel, nu alleen de goals nog.

Opstelling: R. vd Meiden, C. Beukelman, D. Nijkamp (R. Engels 65), M. Schruijer, G. Gabrieljan, L. Bode, J. Vermeer, N. Kompagne, D. Diemers( L. Ouwendijk 85), S. Groenenboom, (J. Crince 65) S. Langendoen( M. vd Leeden 75).