• Rockanje JO13-1G verliest 1e oefenwedstrijd maar was zeker niet minder , een leerzame oefenpot

  • Woensdag 26 augustus op de dag dat Nederland geteisterd werdt door de 1e zomerstorm `Francis`, en waar het op VV Rockanje de drenkeling altijd wel stormt maar dan van aanstormende talenten of spelers die plezier in de voetbal sport hebben , vandaag was het Francis die in kracht was afgenomen in de middag en was het aan Rockanje JO13-1G om een voetballende wind te laten zien op sportpark Drenkeling in de 1e oefenwedstrijd tegen Nieuwenhoorn JO13-3. Met 16 begonnen we aan de wedstrijd wat dus veel wisselen was om de 10 minuten.

    En eigenlijk moet ik zeggen we konden gelijkwaardige wedstrijd laten zien , Nieuwenhoorn was iets sterker maar echte kansen kwamen er niet maar gevochten werd er wel voor iedere bal , in de 24e minuut was het Nieuwenhoorn dat vanaf rechts een afstandschot op de goal schoot en met een curve buiten bereik van Jordy bij de 2e paal binnen viel , een lichte domper maar ook deze goals moeten we weer van leren , niet heel snel daarna wederom de zelfde speler van Nieuwenhoorn die de 0-2 binnenschoot , en bij deze goal werdt duidelijk dat we tijdens trainingen nog meer de nadruk gaan leggen op de omschakelingen en de middenvelders die dan sneller moet omschakelen. Maar ook nu weer hier kunnen we van leren en zeker in een oefenpotje leerzaam om te zien.
    Met 0-2 gingen we de rust in , en ook de rust is een stukje wedstrijd dus ook daar worden weer dingen gezegt welke je dan meeneemt naar de 2e helft , de 2e helft eigenlijk het zelfde beeld als de 1e helft echter was het nu wel Rockanje wat meer overmacht had maar helaas niet tot scoren kwam maar ook aan de andere kant geen goals meer en zo werd de eindstand 0-2 en zeg ik als dit de voorbode is van een knokkend team dan ben ik er van overtuigd dat er ook wedstrijden gewonnen gaan worden. Zaterdag gaan we naar Rockanje Noord voor de 1e bekerwedstrijd en als we met de zelfde instelling daar dan het veld op stappen we de westvoorne clash tegen de kraaien gaan winnen. Ondanks het 1e verlies vanavond zeg ik de wilskracht binnen deze gemengde groep is er en het voetbal zal ook met de week beter gaan worden. Ik zeg een leerzame oefenpot waar we zeker niet minder waren.

    Tot slot kan ik zeggen dat het tenue wat gesponsord gaat worden reeds in bestelling is en als het allemaal meezit snel binnen zal zijn.