• Rockanje 3 – O.V.V. 3 4-0


 • Doordat de KNVB het nodig vindt om alle competities totaal anders in te delen leek het erop dat de jaarlijkse derby tegen het 3de elftal van Rockanje Noord er dit jaar niet zou zijn. Gelukkig kon DE derby der derby’s via het bekertoernooi toch worden gespeeld.
  De coronacrisis maakt het voor de horeca allemaal een stuk lastiger en dus ook voor de scouts van Rockanje 3. Desondanks heeft het scoutingapparaat toch de selectie (letterlijk) in de breedte uit weten te breiden. Aan de bar hebben Ilja en Ritesh aangegeven de schoenen weer uit de wilgen te willen halen. De 2 aanwinsten (in ieder geval voor de omzet) hebben een aantal minuten op het trainingsveld achter de rug. Tegen de vele malen jongere ploeg van O.V.V. werd er door Rockanje gekozen voor een basisopstelling met ervaring. Op het doel was Bart vastberaden om de nul te houden. De achterste linie met Jelle, Wouter, Joost en Jop. Middenveld Daan, Swins, Kaak en Stef. In de aanval ,voor in de voeten ,Vossie en Glenn voor de diepgang.
  De routine zorgde ervoor dat Rockanje de wedstrijd vanaf het begin redelijk onder controle kreeg. Dit resulteerde dan ook in een aantal kansen. De kopballen (na goede voorzetten van Daan) en schoten werden door de keeper (normaal gesproken veldspeler) op een katachtige wijze uit het doel gehouden. O.V.V. kwam niet verder dan een aantal kleine speldenprikjes waar Rockanje niet van onder de indruk raakte. Toen 1 van de spelers in het groen/wit vroeg: “Hoe kan het dat jullie veel fitter zijn dan wij?” kon een doelpunt niet meer uitblijven. Een lange inworp wist Vossie te verlengen en Glenn maakte de openingstreffer. Rockanje ging meteen op jacht naar een 2de treffer. Na druk zetten van het middenveld en de spitsen kwam de bal in de voeten van Kevin. Na een blik naar de positie van de keeper hanteerde Kaak zijn handelsmerk uit zijn jonge jaren nog maar eens. Een bekeken boog balletje over de keeper zorgde voor de 2-0 ruststand.
  Tijdens de rust stuurde coach Sjankie de spelers Siep (linksback) , Loo (rechtshalf) , Pau (spits), Jef Benne (linkshalf) en Ritesh naar buiten voor de warming-up. Een van de genoemde spelers keerde voor het einde van de rust terug in de kleedkamer om te melden dat hij toch nog niet fit genoeg was om wedstrijdminuten te maken. Al snel bleek dat O.V.V. de 2de helft druk wilde gaan zetten. In het enthousiasme van de ploeg vergaten zij echter wel dat er ruimte ging ontstaan achterin en de snelle spits Pau in het veld was gekomen. De oranjehemden kregen de wedstrijd dan ook al weer vrij snel onder controle. Pogingen van Pau, Vos, Kaak, Swins , Benne, Jelle enz. leverden echter geen succes op. Na maanden lang wachten was daar dan het HET moment voor Loo. Met een bekeken schot met specials effects scoorde onze Korevaart zijn eerste doelpunt sinds zijn comeback. De mannen van Rockanje vonden het nog niet genoeg. Jelle Zuidema wist de bal te veroveren en door te spelen naar het middenveld. Vanaf het middenveld werd Pau langs de lijn weggestuurd die een strakke voorzet gaf welke door Vos vakkundig werd afgerond en de 4-0 op het scorebord verscheen.
  Na 90 minuten een zeer sportieve pot (complimenten aan O.V.V. ook op zijn plaats) vond de goed leidende scheidsrechter Anton van Vliet het mooi geweest. Toontje bedankt hiervoor. Tijdens de wedstrijd van het 1ste werd alles nog even geanalyseerd. Aangezien de club wel omzet kan gebruiken uiteraard met een gezellige versnapering. Kortom het was weer een geslaagde middag.
  Mannen aangezien het bekertoernooi de kortste weg is naar EUROPA… donderdag weer trainen en aan de bak.
  Fijne zondag!