• Rockanje 1 weet weer wat winnen is

  • Na 2 verlies partijen was het weer eens tijd om de punten op Rockanje te houden. De laatste 2 uitwedstrijden wilde het niet lukken en was men vooral met zichzelf aan het worstelen. Maar gelukkig ging het tegen Vlotbrug weer beter, al na 5 minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Sven Groenenboom krulde zijn vrijetrap weer keurig in de bovenhoek. Na deze schitterende vrijetrap kreeg Rockanje via Delano Diemers nog vele mogelijkheden en zelfs Dennis Nijkamp kreeg nog een grote kans te scoren maar deze mogelijkheden wilde er weer niet in en zo ging Rockanje met een magere 1-0 de rust in.

    Dan weet je dat je het de 2e helft lastig gaat krijgen want Vlotbrug is gewoon een heel lastige en gevaarlijke ploeg. En zo kreeg Rockanje al snel de rekening gepresenteerd voor het missen van de vele mogelijkheden, de uitstekend keepende René vd Meiden kon weinig doen aan de gelijkmaker. Na 57 minuten stond de 1-1 op het scorebord maar als het geloof er is bij Rockanje zijn ze zeer lastig te verslaan. En ook deze wedstrijd was het weer zo, nog geen 3 minuten na de gelijkmaker werd Jasper Vermeer in de andere 16 meter neergelegd en dus een penalty. Thomas Looij nam de verantwoording op zich en schoot de penalty keurig binnen. Niet lang na deze 2-1 kreeg Vlotbrug ook nog een rode kaart en zo werd het voor Rockanje iets makkelijker en kreeg het nog meer ruimte in de omschakeling. Als het vizier op scherp had gestaan had de score veel hoger uit kunnen lopen maar helaas voor Rockanje werd er alleen nog via Jasper Vermeer gescoord, hij schoot het presentje wat hij van Delano Diemers kreeg snoeihard in de touwen. Diezelfde Diemers had zelf met wat meer geluk ook minimaal 2 keer kunnen scoren maar helaas zat het er voor hem deze wedstrijd niet in.

    Al met al een mooie overwinning tegen een goede tegenstander. Hopelijk kan Rockanje deze lijn ook volgende week doorzetten tegen ’s-Gravendeel uit, met de juiste overtuiging is alles mogelijk met deze ploeg.