• Rockanje 1 verkoopt de huid duur

• v.v. Rockanje 1 - DVV’’09 1
    Op 7 mei was het ’s middags de enige wedstrijd die op sportpark de Drenkeling gespeeld werd. Bij het begin van de wedstrijd was het lekker druk, daar naaste onze supporters de koploper ook genoeg supporters meegenomen had.
    Over DVV, de huidige koploper, valt genoeg te vertellen. Een ingespeeld, topfit team met veel beweging. Daarnaast enkele spelers met veel kwaliteiten. Rockanje kon haar borst nat maken. Met de 16 -jarige Bryan Oost in de verdediging ging Rockanje vol zelfvertrouwen het gevecht aan. Na twee rode kaarten in het beginstadium van de wedstrijd was de afspraak het eerste kwartier door te komen en daar minder risico in te leggen. Dat lukte zonder al te veel grote kansen weg te geven. Echter in de 17de minuut kreeg DVV een corner die keurig ingekopt werd door de verdedigende middenvelder van DVV, 0-1. In de eerste aanval na deze goal werd een afvallende bal door Vince van der Pol geblokt. De bal kwam terecht bij Bryan die de bal netjes in de hoek schoot, 1-1. Naarmate de rust dichterbij kwam werd DVV steeds gevaarlijker, maar gelukkig werd de rust gehaald met een 1-1 ruststand.
    Na de rust kwam Thomas voor Keller in het veld. In de 54ste minuut kwam DVV uit een klutsbal op 1-2. De bal werd tot twee keer niet goed weggewerkt en kwam toen voor de voeten van een DVV- speler, die van dichtbij de 1-2 in kon schieten. VVR gaf nog een keer gas, maar in een tegenaanval werd een duel tussen Menno en de spits gezien als een overtreding met dus een strafschop als gevolg. Deze werd keurig binnengeschoten, 1-3.
    Rockanje probeerde het wel, maar het kostte aardig wat kracht. Na goed doorzetten van Noah, lag daar opeens de bal voor de voeten van Senna. Die bedacht zich geen moment en plaatste de bal van 25 meter met een mooie curve in de kruising, 2-3.
    In het laatste kwartier probeerde Rockanje nog alles, maar DVV was in de counters levensgevaarlijk. Scheidsrechter Biesot maakte na 94 minuten een einde aan de wedstrijd. Rockanje had haar huid duur verkocht!
    DVV’09 kan wel als voorbeeld dienen voor Rockanje. Na 5 jaar bouwen en doorselecteren staat er nu een goed ingespeelde jonge ploeg. Ook Rockanje heeft deze mogelijkheden.
    A.S. dinsdag 10 mei om 20.00 uur mag VVR 1 aantreden bij en tegen Melissant 1.
    Op zaterdag ontvangt VVR 2 om 1200 De Jonge Spartaan 3.
    VVR 1 gaat naar het altijd lastige OFB 1 toe om daar om 1430 te starten.
    Er zijn een paar fotootjes via onderstaande link: