• Corona-update

 • Binnen de lijnen weinig veranderd, buiten de lijnen des te meer. 

   

  De zomer zit er alweer bijna op en het voetbal staat voor velen op het punt van beginnen. Afgelopen seizoen was er 1 om snel te vergeten en we starten met z’n allen vol goede moed het nieuwe seizoen. 

  Een seizoen dat ook al onder druk staat, het is nog niet zoals het vorig seizoen aan het begin was en toch is het al zoveel meer dan in maart.  

  Binnen de lijnen is het bijna gelijk aan vorig jaar, echter is het advies om bij doelpunten en bij wissels afstand te houden. Daarnaast zijn meer wissels toegestaan in categorieën waar een beperking was. 

  Buiten het veld is er veel veranderd. De 1,5 meter regel geldt op het gehele complex, net als in de rest van de samenleving buiten het complex. Dat geldt voor alles buiten de lijnen, dus op de reservebank, in de kleedkamer (ook tijdens het douchen), langs de lijn voor de toeschouwers en ook in de kantine of op het terras.  

  In de omgeving hebben we al teams gezien met besmettingen, toernooien die vanwege maximum aantallen toeschouwers worden afgelast, kortom een zorgeloos voetbalseizoen zit er nog niet in. 

  We hopen dat al onze leden en bezoekers zich zo goed mogelijk aan de regels houden hoewel er ook vast praktische problemen zullen ontstaan. Natuurlijk kun je helpen om het voor ons allemaal gemakkelijker te maken. De ingang van de kantine is zoals altijd, maar er is eenrichtingsverkeer, de nooduitgang is de voorlopige uitgang geworden. Dat betekent ook dat er dan niet op het buitenbordes gerookt kan worden. De kantine is verder beperkt qua ruimte, dus wellicht kun je als team 1 bestelling laten doen door 1 volwassene, wellicht kun je met pin betalen en wellicht kun je anderen positief aanspreken wanneer de regels niet volledig worden gevolgd. 

  We verwachten van iedereen een hoge mate van zelfverantwoordelijkheid, evenals onze regering dit ook stelt. 

  De volgende basisregels gelden ook bij v.v. Rockanje: 

  Verder is stemverheffing/schreeuwen langs de lijn niet toegestaan, het is dus fijn als u komt kijken, maar geniet in stilte. 

  Daarnaast verwachten we ook van eenieder dat hij/zij thuisblijft wanneer dit dringende advies voor u geldt (bijvoorbeeld na een vakantie naar oranje gebied). Het is onze leden niet toegestaan om te sporten in de periode waarin u gevraagd wordt in thuisquarantaine te gaan (behalve voor kinderen 4-12 jaar). Het risico op besmetting willen wij graag minimaliseren en hiermee de gezondheid van onze leden beschermen. Met een beetje begrip en geduld van allen komen we er best uit. 

  Wij wensen iedereen een fantastisch seizoen toe en hopen u allen in goede gezondheid binnenkort op het complex te mogen begroeten.  

   

  Het bestuur  

  Protocol verantwoord sporten