• Oefenduel V.v Rockanje Jo11-1 - excelsior ‘20 Jo11-2

 • Het seizoen 2020/2021 staat voor de deur! VV Rockanje JO11-1 speelt ook dit seizoen 2de klasse. Het word bikkelen voor de mannen. Na een periode van alleen trainen en partijtjes doen ,hebben ze weer zin in een echte pot. Maar eerst 2 leuke oefenwedstrijden op het programma.

  Nieuw in de ploeg dit seizoen is Lucas voor de rest is de “oude ploeg” weer bij elkaar. Lucas is onze vaste keeper en heeft al wat van zijn talenten kunnen showen op de training.

  Spelers hebben er zin in, al ziet “el positivo” ook wel bekend als Xavi Klok wel beren op de weg (maar dat is niks nieuws aan het begin van het seizoen). Trainers hebben er zin in en uiteraard niet geheel onbelangrijk de supporters ook.

  De eerste oefenpot is een avondwedstrijd tegen Excelsior ‘20. Prima voetbal weertje na een aantal stormachtige uren, maar het veld ligt er weer strak bij.
  Tijdens de warming up krijgt Sjors een bal ongelukkig tegen zijn voet. Dit blijkt later toch te gevoelig om door te spelen en daardoor heeft Sjors na een korte inval beurt het veld moeten verlaten.

  Excelsior heeft 7 man maar na overleg word er besloten de wedstrijd toch te starten. De 8ste man zal later aansluiten. Uiteraard mag Excelsior de wedstrijd aftrappen en direct word er goed druk geleverd door Rockanje.
  Ondanks dat de tegenstander een man minder heeft is het voor Rockanje nog flink aanpoten. Wat opvalt is dat onze mannen elkaar goed kunnen vinden. De ene na de andere combinatie volgt en het is Rik die voor Rockanje de eerste kans krijgt maar deze gaat net naast.
  Niet veel later staat Finn vrij voor het goal maar de pass van Noah is net te scherp waardoor Finn er net niet bij kan.
  Hoe verbaasd kan je als trainers zijn.... tuurlijk is het een oefenpot en is het maar afwachten wat er nog inzit na zo’n lange periode van “niks” doen. Maar wat laten jullie iedereen versteld staan.
  Noah die voor zichzelf nog een kans creëert en hem net niet goed kan raken en het probeert met een lob maar helaas, de keeper van de tegenstander laat zich niet zomaar passeren.
  Rik is op dreef en die probeert het nog 2x van een afstand vanaf links maar ook dit levert helaas niks op. Tot 2x toe nipt over.

  Voor de wedstrijd hebben we nog even een nieuwe tactiek besproken wat betreft het nemen van corners. Inplaats van inschieten gewoon in dribbelen en proberen te schieten. Tegenstander verwacht toch vaak een bal voor het goal. Xavi K is de eerste om dit te proberen maar helaas word dit op tijd opgemerkt.

  Time out
  Snel even wat drinken en lovende woorden voor het spel wat de mannen laten zien. John heeft mooie bidons geregeld voor iedereen 1. Ziet er profi uit allemaal.
  Het spel word hervat en het is Sep die direct in actie komt. Vanuit achter vandaan dribbelend en dollend omspeelt hij de ene na de andere maar word helaas op het laatst gestopt door een verdediger.
  De 8ste speler van de tegenstander is inmiddels gearriveerd en voegt zich bij zijn teams. 8 tegen 8 kijken wat dat gaat worden.
  Vrijwel direct word Lucas op de proef gesteld, maar met 2 sublieme reddingen weet hij 2 doelpunten te voorkomen.
  Rik schampt met een poeier net de paal.
  Zoals al eerder gezegd gaat na een goede poging Sjors toch het veld af. Het doet teveel pijn en hij kan beter rustig aan doen zodat hij eventueel a.s zaterdag wel mee kan doen.
  Rik word omver gelopen door een verdediger en krijgt hierdoor een vrije trap. Xavi K neemt hem met links terwijl eigenlijk rechts beter geweest was, maar goed al met al gaat hij maar net over.
  Vlak voor rust is het Rik die de score opent. 1-0!

  Rust!!

  Complimenten voor de eerste helft. Hier en daar wat aandachtspuntjes maar over het algemeen prima voetbal. Siroopje erin en door!! Zoals altijd weinig tijd voor rust. Voetballen!!

  Door het mooie combinatiespel komt Rockanje regelmatig in een scoringspositie en na een mooie voorzet van Rik op Finn staat het al vrij snel 2-0.
  De verdediging van Rockanje staat sterk Jasper die zoals altijd voor niemand aan de kant gaat en snelle jelle Xavi S vliegt weer heen en weer. Xavi S Zegt “Ro..... ik moet zoveel lopen.... “ dit is net weer even anders ballen dan op een kwart veld.... maaaaar komt goed.
  In een duel met Noah gaat 1 van de tegenstanders tegen de grond en maakt daarbij hands, waardoor Rockanje een penalty krijgt. Noah legt de bal rustig op de stip ,neemt een aanloop en schiet recht op de keeper.
  Gelijk er achteraan nog een actie van Noah maar ook hier staat de keeper weer in de weg. De keeper laat de bal los waardoor Rik in de counter nog een poging doet maar deze gaat net naast.
  Finn mag ook de 3-0 op zijn rekening bijzetten na een mooie pass van Xavi K legt hij hem tussen de palen.
  De laatkomer bij Excelsior ’20 tikt de 3-1 binnen nadat hun keeper de bal ver uittrapt en eigenlijk onze verdediging verrast. Sep maait net onder de bal door waardoor de tegenstander de bal zo mee kan nemen en kan binnen tikken. 3-1


  Time out!

  Het wel bekende Rockanjers kwartiertje begint. Zal het ook dit seizoen zo zijn? Tegendeel word bewezen. De mannen ogen nog redelijk fit en blijven vechten voor iedere bal. Lucas laat nog een aantal keer formidabel keeperswerk laat zien, dit Kan alleen maar nog beter worden na zijn trainingsprogramma bij Feyenoord.
  Er zijn nog een aantal kansen voor Rockanje waaronder Rik die na een lange solo van Xavi K in het zijnet peunt.
  De 4-1 is in de maak vanaf Sep die een uitbal snel neemt een mannetje omspeelt en Noah aanspeelt die op zijn beurt Finn vrij ziet staan en zo binnen tikt.
  En het laatste doelpunt komt ook van Finn zijn schoen. Is het een bewuste of een Lucky lob over de keeper heen?? Een mooi doelpunt is het wel.

  Al met al een leuke voetbalwedstrijd waar de mannen in ieder geval de trainers versteld hebben laten staan. Goed overspelen goed communiceren en luisteren naar elkaar. Er valt geen onvertogen word tussen de mannen. Heerlijk om naar te kijken en vooral te genieten.

  Toppers!!!!

  Eindstand 5-1