• Mogelijke laatste westvoorne derby naar Noord


 • ROCKANJE JO13-1  -  OVV JO13-2

  Het affiche van zaterdag 2 april 2022 , de 3e keer dit seizoen met dat verschil dat de wedstrijd nu op sportcomplex  Drenkeling gespeeld werd , 1e wedstrijd was het een onnodige 2-0 nederlaag , 2e wedstrijd de duidelijke revanche en 1-4 winst  en vandaag dus  wedstrijd nummer 3 tussen Rockanje Zuid  en Rockanje Noord , ook nog de wedstrijd tussen de 2 verenigingen wat nu nog westvoorne derby mag heten. Volgend seizoen kan dat zomaar  de voorne aan zee derby kunnen zijn.

  De voorbereiding na deze wedstrijd was er 1 met flinke tegenslagen, vorige week Hellevoetsluis en zoveel zieken en geblesseerde dat we deze moesten cancellen. De maandag training moeten cancelen want met  6 trainen dat is toch net te weinig  , Egbert die zich positief mocht vinden , Jordy die was negatief over mogelijke inzet vandaag  maar na een week flink ziek zo dusdanig hersteld om het toch te proberen, Dyran ook wat klachten en Jurrian ook niet topfit maar ook terug . Dan kregen we van de week ook een ziekenhuis naams verandering door het Amphia Ziekenhuis in Breda heet in vervolg het Oudwater ziekenhuis waar Milan gelijk zijn sponsoring deed en heel spontaan zijn blinde darm voor verder onderzoek aan de wetenschap schonk en dus voorlopig is uitgeschakeld.

  Dan hadden we ook nog de langdurig geblesseerde spelers Noud welke we langzaam op de terugweg zien konen , en dan nog Lev die er langdurig uit is en ook niet voor het volgende seizoen terug verwacht wordt , we hopen uiteraard wel lev weer een keer te zien als aanmoediging.

  Voor de leider was er deze week nog een groot evenement wat gedaan moest worden en deze ging eigenlijk ook op de robot want ook niet geheel fit maar normaal zeg je met positieve inzet maar dat verander ik even naar een negatieve test inzet, want anders komen er weer vragen. Na een mega succes op 23 maart voor de groepen 5-6 , deze week de groepen 7-8 schoolvoetbal en ook deze dag mag een succes genoemd worden. Nogmaals dank aan al die vrijwilligers die geholpen hebben.

  Mooie onderlinge wedstrijden tussen Rockanje Noord en Zuid maar ook uit gemeente Brielle.

  Zodoende kwam de zaterdag eraan met dus weer de lage derby kraker , en wat een rust voor de ouders vooraf want de leider met minder dan 40% stembanden moest zich dan wel rustig gaan houden nou dat was nog maar de afwachting.

  Drenkeling veld 1 , 10:15 uur een kraker want dat zijn het meestal deze onderlinge wedstrijden, zoals eerder gezegt de twijfel gevallen wel terug maar absoluut niet top fit , dus Stijn moest zijn keepershandschoenen meebrengen. De wedstrijd onder leiding van Justin Langedoen, je zou haast zeggen een thuiswedstrijd maar nee tegenwoordig woonachtig in brielle  dus niks beter de noord-zuid derby met  brielse scheidsrechter.

  De wedstrijd iets in de vertraging door uitloop Rockanje JO17-2, wat ook een kraker bleek te zijn met een helaas  3-4 vlak voor tijd.

  Onze wedstrijd was er wel 1 met een waarvan je denkt , 2x eerder gespeeld en 3e keer toch wel een ander team met spelers, maar goed het mag geen excuus zijn want met aantal zieken wat weer oploopt misschien wel gewaarborgt, uiteindelijk begonnen we niet scherp maar wel een licht overwicht echter kwamen we met een ....... goal achter en was het dus 0-1 voor  noord , dan denk je dat je daar de rust mee kan gaan halen maar was het de 37e minuut van de 1e helft waar we niet scherp stonden en de 0-2 voor noord.

  2e helft de wissel van keeper aangezien Jordy nog niet topfit was en Stijn in de goal , daar er in 1e helft veel uitvielen moesten  we terugvallen op hulp en ook die zaken gebeuren , de 2e helft kwamen we met veel beter voetbal terug tot 1-2 met de goal van Dylien en hing de 2-2  in de lucht  echter deze had uit een strafschop kunnen komen echter de scheidsrechter is diegene die besluit  en liet doorspelen, uiteindelijk kregen we nog wat kansen maar ook met een alles of niets offensief lukte het helaas niet meer en zo moesten we vandaag de punten aan noord laten , met die wetenschap dat we nog wel in de ranglijst er bovenstaan.

  De 3e helft werdt tradioneel afgesloten met Kroketten en Frikadellen, en snel werd de wedstrijd dan ook maar vergeten.

  Volgende week spelen we tegen vlotbrug en daar hebben we zeker nog wat mee goed te maken  .

  Een goed weekend en allemaal weer scherp trainen naar volgende week toe.