• De wedstrijden tegen FC CORONA zetten we buiten de drenkeling , 5 Juni 2021 35 weken na de laatste "WE MOCHTEN WEER"

 • De titel zegt genoeg denk ik , en met trots wil ik eerst zeggen dat ik nog weinig zo’n groep heb gehad want omdanks de heftige periode en dan met name voor de ouders , is deze groep wel een collectief gebleven , helaas hebben we in de afgelopen 35 weken wel afscheid genomen van Vince van Helden welke een vreselijk iets meemaakt en uiteraard wensen we Vince het allerbeste en hopen hem ooit toch nog terug te zien op de club in welke vorm dan ook. De afgelopen 35 weken werd er natuurlijk zeker voor de kerst nog redelijk wat georganiseerd maar ook bei mij als leider was de puf eruit om door te blijven gaan , het Oranje festival was eigen wel het laatste waar ik echt nog iniatief mee bezig was , en ook ik steeds somberder werd en eigenlijk geen voetbal meer had verwacht , helaas moesten de toernooien er ook uit , en werden de grasvelden vervroegd retour gegeven aan de gemeente voor onderhoud , en wat kan je als leider dan ineens een energie boots krijgen als er dan toch versoepelingen komen uit Den Haag , waarbij er dan toch weer gevoetbald kan gaan worden voor de jeugd. En dan begind het hoe gaa we dat regelen met nog maar 1 kunstgras veld , dat gaat onmogelijk passen maar als wedstrijdsecretaris ga je dan puzzelen , want hoe zeer het balen is voor senioren teams gaan we natuurlijk voor de jeugd dan voor de volle 100% bezetting veld 1 op de Drenkeling.

  De eerste voorbereiding werden natuurlijk al getroffen afgelopen Dinsdag met een waanzinnige team buidling waarvoor nogmaals dank aan Verhage Rockanje , Roel en Milan van Borselen en Badlust Rockanje voor deze waanzinnige avond ( de koppijn namen we maar op de koop toe de volgende morgen he Mark ,Cyntia en Peter ).

  In de week vooraf aan de deze zaterdag was er door Yvonne en Peter al grote schoonmaak geweest op de club wat zouden we moeten zonder deze toppers , en vrijdag voor de herstart van de wedstrijden was het nog Peter die de korrels aan het verdelen is geweest op veld 1 , en vele zullen dan nu zeggen Peter !! , normaal zou hier toch Andre Klok moeten staan , ja scherp , maar helaas is Andre voorlopig uit de roulatie en wensen wij als team onze vaste tractor chauffeur natuurlijk een voorspoedig herstel , en zeggen we ook dank aan Peter voor het zeer netjes gereed brengen van ons kunstgras.

  Zoals gezegt eindelijk weer voetbal , maar nog wel met geldende corona regels , maar wat ging het goed vandaag daar mee , iedereen die er was hield zich aan de regels , en was het ook aan Ruben Eland de voorzitter welke aanwezig was en zorgde dat alles goed verliep , Yvonne haar naam is al eerder genoemd kwam ook nog naar de club en zo doende was er ook koffie , maar wat nog belangrijker was de ranja voor de teams dus ondanks dat vandaag de kantine dan nog dicht was prima geregeld , volgende week hopelijk wel een stapje verder waarbij er weer wat meer mogelijk moet zijn.

  Zaterdag 5 juni zoals gezegt eindelijk “WE MOGEN WEER” , voor onze kanjers vandaag tegen Nieuwenhoorn JO13-2 , het team van Marco Kruik geen onbekende voor ons natuurlijk , en ook de persoon waar we nog veel contact mee gaan krijgen , want waar willen we naar toe met onze jeugd naar gelijkwaardige teams en waar draait voetbal om met een bal bezig zijn en dus dan ook echt met een bal , hardlopen doen we bij de atletiek , dus de contacten zijn intussen gelegt met “GO SOCCER SCHOOLS” , de voetbal school die nu op Nieuwenhoorn draaid puur op techniek gericht en bezig zijn met de bal. ( Hier ga ik komende weken zeker op terug komen ).

  Eerder dus al gezegd de puzzel die wedstrijdsecretaris heet , maar laat dat dan maar aan hem over want dan komt het altijd wel goed, en was het dus eindelijk zover met een hoog gehalte “Naaktgeboren “vandaag maar dat is prima want voetbal leeft.

  De 1e wedstrijden vandaag om 9 uur te weten : Rockanje JO8-2 – OVV JO8-1 dus de 1e Rockanje Noord derby van vandaag en was het Rockanje JO8-2 die als eerste de kraaien in de kou lieten staan en de wedstrijd wonnen met 2-1 waarbij Mitchel Naaktgeboren de scheidsrechter was.
  De 2e wedstrijd ook om 9 uur : Rockanje JO12-1 – Spijkenisse JO12-1 waarbij Rockanje snel op een 2-0 ( waarbij wel een zeer mooie goal van Thom vol op de bijna kale kop uit een corner ),voorsprong kwamen , maar toch met 3-3 gingen rusten , in de 2e helft niet meer het spel konden laten zien en uiteindelijk met 3-6 verloren , onder leiding van Peter Naaktgeboren als scheidsrechter.
  De 3e wedstrijd vandaag om 10:30 uur : Rockanje JO8-1 – Poortugaal JO8-2 waarbij er vandaag Chantal de Haan bereid was gevonden om als 2e trainer te fungeren , aangezien Patrick Warbout de corona weken aan het verdrinken was met een weekendje weg in Zeeland. Uiteindelijk was Poortugaal na de 0-0 ruststand toch echt een maatje te groot en wonnen met 2-7 , deze wedstrijd stond onder leiding van Jordy Naaktgeboren.

  En ja dan komt de klok van 12:00 uur in de buurd en is het dus tijd voor de toppers van de JO13-1 , welke vandaag met grote klasse werden aangevuld door Finn Riersmeijer , en Xavi Klok welke ineens ook op een heel veld moesten spelen , nou ik kan alleen maar zeggen jullie zouden maar wat goed meekunnen op een heel veld voetballen. We speelden dus tegen Nieuwenhoorn JO13-2 een elftal wat al een aantal weken in de nieuwe vorm actief is en ook in Corona tijd wat meer heeft kunnen voetballen ondeling simpel weg omdat de club Nieuwenhoorn gewoon groter is , en wie dan de uitslag ziet zou zeggen wat een matige vertoning van Rockanje , nou ik zeg iedereen dit is het tegendeel want ik heb vandaag een zeer goed spelend Rockanje JO13-1 gezien en dat er dan verloren wordt dat is niet belangrijk , waar we als leider en trainers iedereen proberen op vaste plaatsen te laten spelen zagen we echt wel goede momenten , maar was het heel simpel Nieuwenhoorn is gewoon een klein stapje verder maar dat geeft echt niet. Met Jordy uiteraard in de goal , en dan zie je ineens de stappen die hij heeft gemaakt door toedoen van Keepersschool Flakkee , dit werd ook benadrukt door de begeleiding van Nieuwenhoorn na afloop dat er nu een keeper staat in vergelijk met 35-37 weken geleden.
  De verdediging met centrale duo Stijn en Egbert met aan de buitenkanten in principe Jurrian en Dyran , prima blok als we allemaal in positie blijven voetballen en meelopen met de vaste man ,en goed luisteren naar Mark welke de verdediging zal kneden , het middenveld met Joey in de nieuwe rol als een echte nummer 10 sleurend en passend dirigrend op het middenveld , met daarom heen Sem ( de Toornstra van het team ) en Thijs die met hun snelheid en vernuftige acties Joey nog makkelijker moeten kunnen laten voetballen. Dan hebben we Kenji nog welke niet zou misstaan in de Argentijnse competitie bikkelhard maar onvermoeibaar en blijven gaan , Kenji verdeel je krachten en durf de actie te maken want je schot is beter als menig een dus alles wat je teveel dan doet op het niet goede moment zijn verspeelde krachten, Dan de voorhoede Lev , Mitchel en Tim ( welke eigenlijk meer een verdediger is ) , Lev en Mitchel jullie hebben zoveel doel gerichtheid , jullie moeten met elkaar wisselen in het spel probeer voorelkaar te kruizen zo ontstaat er ruimte ook weer voor de middenvelders , als spitsen zijn jullie belangrijk dat als er een kasn komt dat jullie daar staan waar je moet staan , probeer eens met elkaar op trainingen te oefenen hierop met jullie klasse kan een team zoveel meer extra power eruit halen , dan hebben we nog tim , wat ik zei eigenlijk in mijn ogen een verdediger die met de snelheid makkelijk een Malacia of Haps zou moeten zijn . Dan onze gast spelers vandaag uit de JO11-1 Finn en Xavi een heel veld veel moeilijker en zwaarder maar wat zouden jullie tot je recht komen als je op een heel veld zou gaan voetballen kwalitatief en voor de ontwikkeling want als er ergen potentieel zit in de onderbouw dan is het wel zeker bij jullie. ( waar mogelijk zou ik jullie zeker vaker uit nodigen om mee te doen en zodoende de ervaring op te doen ). De uitslag van 0-4 is uiteindelijk niet belangrijk, wij hebben plezier gezien bij allen en daar is waar het om draait , Rik Vinke bij onze wedstrijd de rollen omgedraaid en bedank voor het fluiten tegen een voor jou zejer geen onbekende club.
  Zodoende eindelijk weer eens echt gevoetbald waarbij het voor ons als zeer belangrijk is ondervonden dat we ondanks de achterstand een team zijn blijven zien.

  Uiteindelijk was het slotstuk van de dag het zelfde als het openingsverhaal en was het aan Rockanje JO15-1 om de dag af te sluitend winnend tegen de kraaien van de zwarte laan . of te wel de derby van Voorne aan Zee want Westvoorne mogen we natuurlijk niet meer zeggen , en wat is dan mooier als je ook nog in dit verslag mag melden dat ook deze wedstrijd de punten op de Drenkeling bleven , of te wel deze Rockanje Zuid – Rockanje Noord clash met 4-1 op Rockanje Zuid bleef.

  Uiteindelijk waren er ook nog een aantal uitwedstrijden waar bij ook de punten terug kwamen naar de Drenkeling waarbij ik ieder wil aangeven dat er vandaag wel een uitzinnige goal was bij de JO11-1 ( welke ongetwijfeld breed gedeeld zal gaan worden op You Tube ) , vol op de kop van Noa uit een corner een schitterende goal , en een zeer mooe 1-9 overwinning op en in Spijkenisse altijd een zware tegenstander. Rockanje JO9-1 bracht ook de punten mee terug uit de Kraaien derby door op het zwarte laan veldje te winnen met 1-6 , Ook Rockanje JO10-1 speelde vandaag de derby van de lage landen en ook op het kraaien durp en ook zei brachten de volle winst mee naar huis met 5-8. Rockanje JO15-2 speelde vandaag onder de rook van de farm frites tegen Vlotbruk en kwamen ook met de volle 3 punten naar huis door met 1-12 te winnen,

  Uiteindelijk nog de Rockanje JO17-1 en het wordt misschien vervelend maar wat is het lang geleden dat we Rockanje Noord de baas waren want ook Rockanje JO17-1 schoof de kraaien terug naar hun nest met 1-4.

  Wat ik dus al eerder schreef uitslagen zeggen niet veel , en winnen of verliezen zeker niet , maar wat is het dan lekker als er toch door onze mooie club in 5 wedstrijden Rockanje Zuid – Rockanje Noord de volle 100% score haalt , iets wat al heel lang niet meer gebeurd is ,en iets zegt over de groei van onze jeugd afdeling , iets wat een nog groter en mooier gevolg moet gaan krijgen.

  Zoals gezegt eindelijk we mochten weer op zaterdag 5 juni 2021 , en op zaterdag 12 juni 2021 zal het een groot vervolg gaan krijgen met wederom 5 thuiswedstrijden waaronder Rockanje JO13-1 – OVV JO13-3, waarbij we uiteraar hopen dat er wat meer mensen welkom geheten kunnen worden op het terras , want het slotstuk van zaterdag 12 juni 2021 is voor Rockanje JO17-1 tegen de “overkanters , het Stropdassedurp , klein Parijs aan de stinkende Seine of tewel DVV’09.

  TOT SLOT zeg ik dat ik de mooiste wedstrijd vandaag toch echt die van onze kanjers vond Rockanje JO13-1 want lachend het veld opgaan en lachend eraf komen ondank een verlies dat zegt iets over deze groep en hun mentaliteit , vanuit Nieuwenhoorn zijn er film opnames gemaakt en als ik die krijg gaan deze uiteraard gedeeld worden , wellicht kunnenwe hier ook onze voordelen nog uithalen.