• De strijd tegen de hoofdklassser

 • V.V. Rockanje JO11-1 vs Spartaan ‘20 JO11-2

  Het seizoen is nog maar kort onderweg; we hebben nog maar één keer getraind en één oefenwedstrijd gespeeld. Na de galavoorstelling van afgelopen woensdag tegen een tweedeklasser, stond nu de pot tegen Spartaan ‘20 JO11-2 op de agenda.

  En die spelen die in de hoofdklasse. En waren als sinds eind april in training. En hadden al 8 eerdere oefenpotjes gespeeld. En dat was in alles te merken. Het tempo lag hoog, ze speelden goed de bal rond en gebruikten hun lichaam goed in de duels.

  Tot zover de tegenstander. Maar wat lieten wij eigenlijk zien?

  Xavi K begint als wissel, maar helaas vroeg Sjors al na een paar minuten om een wissel door een blessure. Spartaan was de sterkere partij en kreeg wat kleiner mogelijkheden. Een afstand schot van Rik werd door hun keeper gepakt. Na wat snelle uitbraken werden we gered door goed keeperswerk van Lucas. Later was een steekpass van Noah net iets te lang voor Finn, die er net geen teen tegenaan kreeg. Nog voor de time out kregen we twee goals tegen door te kort uitverdedigen. In de time out besloten we dan ook wat meer verdedigend te gaan spelen, zowel Xavi K (naar de verdediging) als Rik (naar het middenveld) zakte een linie. Na de time out kregen we nog drie goals tegen, jammer genoeg ging een vrije trap van Rik over. Maas Balde hielp ons uit de brand en viel goed in voor Finn.In het begin van de tweede helft begonnen we een stuk feller, met wat Kleine kansjes over en weer. De tegenstander werd zelfs wat gefrustreerd omdat ze er niet doorheen kwamen. En tot de time out kregen we dan ook geen doelpunten tegen. Jasper kon niet meer en werd gewisseld voor Finn. Maar helaas, het laatste kwart waren we toch echt kapot gespeeld en kregen we nog 4 goals tegen. Uiteindelijk 0-9 verloren, terecht maar wel wat geflatteerd.

  Samengevat:
  Lucas liet weer goed keeperswerk zien. Vooral in één op één situatie bleek je echt voor niemand bang: grote klasse! Afgelopen week hebben we getraind op uittrappen en dat is goed op orde. De komende tijd gaan we oefenen op het nemen van een goede doeltrap.

  Het verdedigingsblok Sep, Jasper en Xavi S had het zwaar vandaag. Maar o wat hebben jullie hard gewerkt! Het spelletje ging snel vandaag, maar jullie hebben weer laten zien dat jullie je echt kunnen vastbijten in de tegenstander. De komende tijd gaan we oefenen met het uitverdedigen via de zijkanten en het in positie brengen van de middenvelders.

  Het middenveld met Noah, Xavi K en Rik deed er van alles aan, maar werd soms overlopen. Grote klasse hoe jullie je herpakt hebben en geprobeerd hebben overal te helpen! De komende tijd gaan we erop trainen om meer jullie lichaam te gaan gebruiken in de duels en meer aanspeelbaar leren te zijn zodat het uitverdedigen makkelijker gaat.

  Finn als enige aanvaller heeft goed geprobeerd de passing naar hun verdedigers te voorkomen. Net als de middenvelders gaan we erop trainen om meer jouw lichaam te gebruiken bij het afschermen van de bal. Helaas had je ook veel last van een blessure, dus heb je een deel niet mee kunnen doen.

  Sjors heeft vandaag slechts kort kunnen meedoen, door een blessure van woensdag. Flink werken aan je herstel want we kijken uit naar die extra power op het veld!

  En door de blessures van Finn en Sjors was er de kans voor jong talent. Maas Balde heeft ons goed geholpen en echt laten zien voor niemand bang te zijn. Ga zo door!

  Dank aan gelegenheid spelbegeleider Remco voor de leiding!

  Mannen, ze waren beter. Maar dit is de beste manier op snel beter te gaan voetballen. We hebben wederom laten zien dat er veel talent in de ploeg zit. Aan onze conditie gaan we verder werken, ook aan de discipline tijdens en net na de wedstrijd. We gaan er hard voor werken en reken maar dat we een mooi seizoen gaan doormaken!