• De aanhouder wint een keer

• Zaterdag 3 oktober, Rockanje
    Rockanje JO8-2 tegen Brielle JO8-1

Vorige week speelde we tegen Brielle JO8-2, en die verloren we met veel tegen nul. Dus dit beloofde een mooie wedstrijd te worden. 😊 En dat werd het ook!!!

Onze tweede thuiswedstrijd met twee debutanten.
    Ivar speelt zijn eerste wedstrijd en Mitchel Naaktgeboren fluit voor het eerst bij ons. Beide deden het voortreffelijk!!!
    Helaas mochten de ouders niet aanwezig zijn i.v.m. Covid 19 regels. Wel hadden alle kids een mooi gesponsord tenue aan. Ook hebben ze mooie tassen gekregen, ze hadden allemaal de vedettes-look!

De wedstrijd:
    Opstelling eerste helft: Dion op doel, Ivar, Sophie en Jullien achterin, Kyte en Wouter in de spits. Eva begon als wissel.
    Binnen een minuten was de opstelling precies opgedraaid. Fantastisch dat de kids een natuurlijke aanleg hebben om een bepaalde positie te spelen.
    De eerst 2 minuten ging het redelijk gelijk op. We zagen wel direct dat er goede voetballer bij Brielle speelde en dat het lastig zou worden.
    Het plezier en enthousiasme van Rockanje spelers, coaches en de scheids compenseerde de vele doelpunten tegen. Gelukkig hadden we heerlijke limonade in de rust.
    Er mag wel gezegd worden dat Dion erg goed stond te keepen!

Opstelling tweede helft: Eva op doel, Kyte, Dion en Sophie achterin en Ivar en Jullien voorin. Wouter begon als wissel.
    De tweede helft verliep niet veel anders dat de eerst. Nog steeds compenseerde het enthousiasme de vele doelpunten tegen. Ondanks het goede keeperswerk van Eva werden het dubbele cijfers tegen…
    Toch kregen we de tweede helft 2 kansen, helaas mocht het niet lukken te scoren. Zelfs niet toen een van de coaches de bal er probeerde in te gillen 😉.

De penalty reeks bevestigde nogmaals het kwaliteitsverschil!
    Wouter scoorde de enige met een mooie streep in de linker hoek.
    Brielle nam alle penalty's vanaf circa 10 meter i.p.v. 7. Een bal ging naast, de rest erin.
    Ook hier deed de keepsters Eva fantastisch werk, want ze raakte alle ballen wel aan, vaak middels een duik. Maar Brielle schoot zo hard dat ze er helaas toch in gingen.

Uitslag niet belangrijk, wel het antwoord op de vraag ‘Wat vonden jullie van de wedstrijd?’
    Unaniem antwoord van de kids ‘Leuk’ en ‘Het regende lekker hard he!’. Kortom topwedstrijd…dus!
    Blijkbaar hebben alleen de coaches last van de prestatiedrang 😊

Mitchel nogmaals bedankt voor het professioneel fluiten/begeleiden van onze wedstrijd. We zien je graag weer bij de volgende thuiswedstrijd.