• Corona update 2

• Corona protocol v.v. Rockanje

Het sporten gaat door, maar zonder publiek. Er zijn dan ook nieuwe regels. Het voetbal is weer van de voetballers. Het is belangrijk om te beseffen dat voetbal geen gezellig uitje meer is voor het hele gezin, het voetbal gaat weer over het spelletje. Geen gezellig praatje met de andere ouders onder het genot van een bak koffie, geen derde helft voor de oudere spelers. Het voetbal gaat terug naar de essentie, een balletje trappen met je vrienden. Daar zijn we ooit allemaal voor begonnen toen we jong waren, dus dat zal ons nu ook vast nog lukken. Laten we elkaar ook hier een beetje bij helpen als het moeilijk wordt.

De belangrijkste wijzigingen per 29-09-2020 voor minimaal 3 weken:

• Geen publiek meer bij het sporten (training & wedstrijden);

• Kantines gaan dicht.

Het voetballen gaat door, mede dankzij de protocollen die in de afgelopen periode zijn opgezet kunnen de wedstrijden op een verantwoorde wijze doorgang vinden. Hieronder een aantal wijzigingen met uitleg.

Publiek
    Publiek is vanaf 29 september niet meer toegestaan. Het is ook voor ouders/familie en vrienden niet meer toegestaan om naar sportwedstrijden van de kinderen te kijken, dit om geen groepen mensen bij elkaar te brengen.

Organisatoren/Vrijwilligers
    Personen die een rol hebben in de organisatie van wedstrijden en/of trainingen zijn welkom. Naast de spelers zijn dit coaches, stafleden, officials, bestuursleden en/of chauffeurs.

Chauffeurs bij jeugdwedstrijden
    Voor uitwedstrijden geldt dat de benodigde chauffeurs vallen onder teambegeleiding bij jeugd t/m JO19. Zij mogen bij de wedstrijden aanwezig zijn. Wij zullen onze jeugdteams vragen om met maximaal 5 chauffeurs (incl. begeleiding) per jeugdteam op pad te gaan. Ook onze bezoekers zullen we vragen om met maximaal 5 chauffeurs (incl. begeleiding) te komen.

Het is voor uitspelende teams verstandig om vooraf naar het corona protocol van de gastvereniging te kijken.

Geblesseerd of geschorst
    Spelers worden bij een blessure of schorsing niet gezien als sporters en zijn derhalve niet welkom bij wedstrijden en/of trainingen (KNVB besluit).

1,5 meter en gezelschapsgrootte
    Wisselspelers dienen nog steeds 1,5 meter afstand tot elkaar te houden op de bank.

De maximale gezelschapsgrootte van 4 personen geld niet voor de sport binnen de lijnen. Voor en na de training/wedstrijd geldt deze gezelschapsgrootte wel voor sporters boven 18 jaar. Het verzoek is om maximaal een half uur voor aanvang aanwezig te zijn en na afloop van het sporten zo spoedig mogelijk het complex te verlaten.

Consumpties
    In de rust krijgen spelers en begeleiding limonade/thee aangeboden op het veld om dit vervolgens daar te nuttigen.

Kleedkamers
    Er zijn geen kleedkamers beschikbaar tijdens trainingen en wedstrijden, ook niet voor de senioren. Kom dus in tenue naar de training of wedstrijd. Doe hier, bij voorkeur een trainingspak over aan. Dit is wel zo prettig voor de mensen die het vervoer verzorgen.

Wedstrijdsecretariaat
    Het wedstrijdsecretariaat is aanwezig en maximaal 1 begeleider per team kan zich hier melden.
    Het bestuur is op wedstrijd- en trainingsdagen aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Als u vooraf vragen heeft stel ze dan gerust via info@vvrockanje.nl. Wij verzoeken u echter wel om algemene op- of aanmerkingen achterwege te laten. Onze mailbox stroomt anders vol en er is genoeg te doen. Blijf gezond en hopelijk tot snel.