• Vrijwilligersbeleid

Clubdienst uren (gastheer en gastvrouw) inplannen

Elk jaar heeft de club jouw hulp weer hard nodig!

Je  helpt de club door het draaien van bardiensten, het ondersteunen van de maandagochtend groep,  het bijhouden van oud papier in de container, het meehelpen

bij toernooien, of het fluiten van wedstrijden. Wij noemden het “vrijwilligersbeleid” maar de naam gastheer-/gastvrouwbeleid is beter. Met dit beleid bespaart onze vereniging veel kosten.

Ieder spelend lid(*)  moet per seizoen drie keer als gastheer/gastvrouw optreden.

Dat kan als medewerker bij de keuken/bar, als scheidsrechter, als medewerker bij de maandag(schoonmaak-) ploeg of een week als assistent bij de papiercontainer.

Om de activiteiten in goede banen te leiden maakt VV Rockanje gebruik van de Voetbal.nl app. Elk lid die activiteiten verricht is zelf verantwoordelijk voor het invullen.

Via deze brief willen wij jou graag kort de procedure uitleggen. Als je deze procedure volgt ,heb je zelf invloed op wanneer je een clubdienst gaat draaien.

1. 1.    Invullen van de app

Ieder lid is zelf verantwoordelijk voor het invullen. Dat moet voor 9 september van dat jaar.

Leden die zichzelf na 9 september  niet hebben aangemeld, worden  automatisch ingedeeld door het systeem. Bardiensten ,maandagochtend ploeg staan al voor het hele seizoen ingepland. De scheidsrechter diensten staan ook ingepland, maar kunnen uiteraard wijzigen door bijv. weersomstandigheden. Je zult dan op tijd door club benaderd worden voor een alternatief.

1. 2.    Dienst draaien

Als je eenmaal bent ingepland voor een dienst, dan verwacht het bestuur dat je ook daadwerkelijk komt. Indien je onverhoopt niet in staat bent om jouw geplande dienst te draaien dan is het jouw eigen verantwoordelijkheid om:

a)    Een vervanger te regelen

b)    De club uiterlijk 4 dagen van te voren op de hoogte te brengen van de wijziging

1. 3.    Borg wordt niet vooraf geïnd.

Als je jouw drie diensten gedraaid hebt, wordt er geen factuur van €75  verstuurd.

De € 75 komt overeen met 3 diensten van 4 uur en in totaal 12 vrijwilligersuren.

De penningmeester factureert aan het einde van elk seizoen als er geen of te weinig vrijwilligersuren zijn verricht.

1. 4.    Afkopen vrijwilligersuren

Het is ook toegestaan om geen vrijwilligersuren te draaien. In dat geval wordt er €75 gefactureerd. Je kan dat via de App melden. Alle leiders zullen dat aan het begin van het seizoen inventariseren.

(*)= één jeugdlid per huishouding